signal-2021-02-02-112653_002

Hoera, we zijn jarig!

Op 02-02-2020 hebben we Het Weblokaal opgericht. Gevoelsmatig een eeuwigheid geleden, maar volgens de kalender is het vandaag precies een jaar terug. Onze eerste verjaardag… en dat vieren we! Juist nu, want tijdens de grauwe winterdagen en de coronapandemie vinden wij het belangrijk onze zegeningen te tellen.

Wie jarig is trakteert

Het is een gebruikelijk ritueel: wie jarig is trakteert. Wij hebben de opvatting ruim opgenomen door te beginnen met een traktatie voor onszelf 🙂 Hierbij hebben we gekozen voor de ambachtelijke koekjes van Eigen Deeg. Om nom nom.

Maar we vergeten natuurlijk onze buren bij de Creatieve Coöperatie niet. Voor alle mede-ondernemers hebben we bij de hoofdingang een zoete traktatie klaarstaan. (Pssst, het zijn duurzame chocolaatjes van Vivani). Zo kunnen we onze verjaardag verantwoord met elkaar vieren.

Wie jarig is doneert

In ons dagelijks werk als webdesigner maken we gebruik van veel digitale tools en diensten. Een aantal hiervan zijn gratis; niet omdat er een marketingtrucje achter zit, maar vanwege liefhebberij en de wil om elkaar te helpen. Hier hebben we groot respect voor en daarom doneren we hier graag aan.

Ari Stathopoulos

We kiezen voor Ari Stathopoulos omdat hij veel bijdraagt aan WordPress, open source, toegankelijkheid, duurzaamheid en privacy. Wij maken dankbaar gebruik van de software die hij kosteloos beschikbaar stelt. Een paar voorbeelden van zijn werk:

  • Carbon Offset. Deze WordPress plugin berekent de CO2 uitstoot van je website en geeft je de mogelijkheid om het dit te compenseren.
  • Webfont loader. Dit stukje code download de webfonts van de online bibliotheken. Hierdoor worden bezoekers niet meer online gevolgd. Meer privacy dus.
  • Kirki Customizer. Deze WordPress plugin biedt ontwikkelaars houvast om opties in de WordPress Customizer te maken en dat bespaart veel tijd. Zijnoot: de plugin is gebouwd door Ari, maar is vorig jaar overgenomen door een andere partij.

Kai Brach

Kai Brach is de drijvende kracht achter de Dense Discovery nieuwsbrief en het Offscreen magazine. Kai combineert in zijn publicaties techniek met duurzaamheid en cultuur. Leuk weetje: Wouter en ik waren voordat we elkaar leren kennen al abonnee van de nieuwsbrief én eigenaren van enkele edities van het magazine.

Lokale goede doelen

We willen graag als webdesigners ons steentje bijdragen aan een betere wereld. Daarom maken we dit jaar ruimte om een lokale stichting te helpen met hun website. We roepen hiervoor een speciaal goede-doelen-tarief in het leven. Ken jij een goed doel uit de regio van Zwolle die onze hulp kan gebruiken? Laat het ons weten via hallo@hetweblokaal.nl.